Bureau Eigenwijs helpt je om met minder moeite betere teksten te schrijven, zodat jij jezelf beter kunt profileren en meer klanten trekt.

Of je nu coach, trainer, adviseur of een andere dienstverlener bent, als jij besluit een training te volgen, wil je wel zeker weten dat je er iets aan hebt. Want je tijd is maar beperkt. Er zijn genoeg workshops en boeken over schrijven op de markt. Maar wat jij nodig hebt, is een goede methode die je echt verder helpt. Hier lees je welke resultaten je mag verwachten met de aanpak van Bureau Eigenwijs.

Een schrijftraining of -advies van Bureau Eigenwijs kan je helpen het volgende te bereiken:

Je hebt een stappenplan in handen waarmee je keer op keer een goed artikel kunt schrijven voor je e-magazine of nieuwsbrief. Doordat je weet wat de structuur is van een pakkend artikel, zoek je gericht naar de juiste achtergrondinformatie. Je rangschikt alle elementen op de juiste manier en schrijft je artikel vloeiend en in weinig tijd.

Je weet hoe je jouw eigen teksten nog beter kunt maken. Je kent jouw specifieke valkuilen en weet hoe ze kunt vermijden. Je kunt de probleemzones in je teksten herkennen en ze eenvoudig wegwerken. Met een handige checklist verbeter je voortaan al je teksten zelf. Zonder dat je een tekstschrijver hoeft in te huren.

Je weet hoe je bezoekers van je website kunt triggeren om contact met je op te nemen en klant te worden. Je weet welke pagina’s er niet mogen ontbreken op je website en welke teksten je daarvoor schrijft. Je kent de kenmerken van pakkende webteksten en kunt ze toepassen op je eigen teksten.

Je hebt handvatten die je helpen je schrijfblokkades te doorbreken. Je weet hoe je het schrijfproces het beste kunt opbouwen. Met een paar slimme strategieën kun je je schrijfangst om de tuin leiden en makkelijk doorschrijven. Je hebt bovendien de technieken onder de knie om een klein idee uit te werken tot een compleet artikel.

Mijn filosofie

Schrijven is slim. Het is een van de meest doeltreffende manieren om je expertise te delen met anderen. En het verhoogt je expertstatus enorm. Maar dat is niet het enige. Het biedt je ook de mogelijkheid om je vak steeds verder uit te diepen. Toen ik zelf wekelijks een artikel voor mijn e-magazine met Schrijftips ging schrijven, merkte ik dat ik heel veel kennis had weggestopt in m’n hoofd. Zonde. Ik bleek over zo veel tips en technieken te beschikken, dat het eigenlijk schandalig was dat ik die voorheen nauwelijks met m’n klanten deelde (sorry mensen). Maar dat geldt natuurlijk voor elke zelfstandig ondernemer. Schrijven over je vak zorgt ervoor dat je de kennis in je hoofd afstoft én dat je steeds weer op zoek gaat naar nieuwe informatie en technieken. Die je dan weer met je klanten kunt delen.

Iedereen kan schrijven … ‘Behalve ik’, hoor ik je al zeggen. Ook jij kunt schrijven, geloof me. Iedereen die in real life een gesprek van meer dan twee zinnen kan voeren, kan ook schrijven. Echt waar. ‘Ja maar, ik heb geen talent.’ Geeft niks. Talent is handig, maar geen voorwaarde. Met zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en de wil om iets te leren, kom je veel verder dan een getalenteerde hoogvlieger met een te groot ego en te weinig zitvlees.

… Niet iedereen wéét dat hij kan schrijven. Veel mensen doen hun uiterste best om allemaal drempels en blokkades op te werpen. Ze verzinnen de meest geweldige fabels (dat dan weer wel) waarom juist zíj niet kunnen schrijven. Ondertussen zijn ze zichzelf gigantisch aan het saboteren en krijgen juist daardoor geen letter op papier.
Om vlot te kunnen schrijven, moet je eerst een knop omzetten. Je moet het idee dat schrijven moeilijk is de nek om draaien. En de mythe dat teksten vanzelf uit je pen moeten vloeien, is ook niet waar. Maar iedereen die de juiste mindset heeft, een slimme strategie toepast en doorzet, kan schrijven. Dat je het weet!

Nieuwsgierigheid is een deugd. Want nieuwsgierige mensen komen op de meest onverwachte plekken. Ik ook. En ik merk dat dat je blik verruimt en ervoor zorgt dat je meer openstaat voor nieuwe dingen. Dat is precies wat je nodig hebt als je met meer gemak wilt gaan schrijven. Want op mijn menukaart zal vast iets staan wat jij nog niet kent. Als je daarvan niet bij voorbaat al kramp krijgt en niet te bang bent (voor feedback, bijvoorbeeld), ligt de wereld aan je voeten. En zo maak je je wereld elke dag een stukje leuker.

Mijn aanpak

Ik zorg voor actie. Want wie beter en makkelijker wil schrijven, zal aan de bak moeten. Ik zei niet dat je met twee vingers in je neus leert schrijven. Maar met twee vingers op je toetsenbord wel. En als je eenmaal de slag te pakken hebt, zullen ook jouw teksten voor actie zorgen: nieuwe klanten die als vliegen op de stroop afkomen. Want jij hebt ze laten zien wat je in huis hebt.

Ik daag je uit om eigenwijs te zijn. Waar het om gaat, is dat jij op jouw eigen wijze gaat schrijven. Ik help je om je eigen schrijfstijl te ontwikkelen, te ontdekken wat voor jou de optimale aanpak is (en wat niet) en die heel gericht in te zetten om jouw persoonlijke einddoel te bereiken.

Ik deel nieuwe brillen uit. Een belangrijk onderdeel van schrijven is je mindset. Je zult er versteld van staan wat er allemaal uit je pen vloeit als je jezelf, je tekst en – vooruit – de wereld eens door een andere bril bekijkt.

Ik maak schrijven overzichtelijk en inspirerend. Schrijven is namelijk ontzettend leuk, dat moet je alleen nog ontdekken. Zodra je weet hoe je zo’n tekst het beste aanpakt en aan welke kapstok je je woorden moet ophangen, ga je met meer gemak schrijven en komt het met dat schrijfplezier ook wel goed. Bang dat je over een paar weken geen inspiratie meer hebt? Ik ken een bron waaruit je ideeën kunt putten tot je erbij neervalt. Echt waar.

Ik ben benaderbaar en eerlijk. Je kunt me altijd bellen of mailen als je vragen hebt of vastloopt. Ik help mijn klanten namelijk graag uit de brand. En ik zal je altijd oprechte feedback geven op je teksten, ook als je daar niet acuut blij van wordt. Maar ik verzeker je: uiteindelijk komt het goed.

Wat maakt Bureau Eigenwijs uniek?

Bureau Eigenwijs is … eigenwijs. En daar is niks mis mee. Sterker nog: wie schrijft, kan niet zonder een gezonde dosis eigenwijsheid op z’n tijd. Eigenwijsheid zorgt ervoor dat je je eigen mening en ideeën op papier durft te zetten. Op een manier die bij jou past. Doe ik ook. Voelt goed.
En je snapt ‘t: ik gebruik dus ook geen standaard methode die je op elke straathoek kunt kopen. Ik werk namelijk niet met standaard klanten.

Ik houd van een persoonlijk aanpak. Ik heb gemerkt dat er veel deuren voor je opengaan als je iemand persoonlijk aanspreekt. Maar ook dat er onverwachte kansen op je pad komen als je het aandurft om jezelf te laten zien. Die aanpak zorgt ervoor dat jij de meest interessante en unieke dingen uit jezelf naar boven kunt halen. Want alleen door jezelf te zijn, val je op.

Ik ga voor eenvoud. Moeilijkheden vind je elke dag in de krant, daar hoef ik niks meer aan toe te voegen. Het is mijn missie om jou op een zo eenvoudig mogelijke manier te leren hoe jij zelf goede teksten kunt schrijven. Zodat jij je beter profileert en meer klanten trekt. Dat is waar het om gaat.

What you see, is what you get. Want waarom zou je je anders voordoen dan je bent?

Dit zijn mijn aanpak en filosofie. Je weet nu welke resultaten je kunt verwachten als je met mij samenwerkt. Lees verder over de diensten van Bureau Eigenwijs.