Maak kennis met Annet Achterkamp – Talsma

Annet Achterkamp De Groene Redactie Annet Talsma tekstschrijver redacteurSinds 2003 werkt Annet als zelfstandig redacteur en tekstschrijver. Wat begint als algemeen redactie- en vertaalbureau, groeit langzaam uit tot de gespecialiseerde redactie die het nu is. Annet wordt ingezet door de grote uitgeverijen van Nederland, het MKB, stichtingen en zzp’ers.

In diezelfde periode maakt ze zeilreizen naar verre uithoeken. Eerst nog als een leuk tijdverdrijf tijdens de vakantie, maar dit mondt na een paar jaar uit in een nieuwe studie (aan de zeevaartschool) en een parttime job als stuurvrouw op tallships. In die rol zeilt ze van Spitsbergen naar Antarctica en ziet onderweg alle klimaatzones, uiteenlopende kusten en eindeloze zeeën voorbijkomen.

Ze realiseert zich dat zo’n schip een sprekende metafoor voor onze aarde is (je moet het doen met wat je aan boord hebt). En dat de wereld ontiegelijk mooi is, maar ook ontzettend kwetsbaar. Bij thuiskomst besluit ze dat dit is wat ze mensen wil laten zien, horen en beleven.

Samen met haar man Marijn koopt ze een tweemaster om de wereldzeeën mee te bevaren, organiseert ze zeilexpedities naar het Arctisch gebied, en wijdt ze zich met De Groene Redactie aan onderwerpen als duurzaamheid, waterbeheer, wind- en zonne-energie, klimaatveranderingen, zeilen en alles wat met het leven in en op zee te maken heeft.

Ken jij toevallig organisaties die qua visie of werkzaamheden aansluiten bij mijn nieuwe focus, of bedrijven die een freelance tekstschrijver/redacteur zoeken voor dit vakgebied, dan kom ik natuurlijk heel graag met ze in contact.

 

De Groene Redactie
Spaarpotstraat 32
7419 AZ Deventer
annet.achterkamp@gmail.com
06 45 77 61 63
Kvk: 6920 7372